ارتباط بین سرطان سینه و سرطان تیروئید

از ارتباط سرطان‌ سینه و سرطان تیروئید چه می دانید؟

ارتباط سرطان‌ سینه و سرطان تیروئید چیست؟ پژوهش‌ها نشان می‌دهند که احتمالاً بین سرطان‌‌ سینه (breast cancer) و سرطان تیروئید (thyroid cancer) ارتباطی وجود دارد. سابقه ابتلا به سرطان‌سینه ریسک ابتلا به سرطان‌تیروئید را افزایش می‌دهد. همچنین ابتلا به سرطان تیروئید نیز احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. البته با وجود پژوهش های متعدد هنوز دلیل ارتباط سرطان‌‌سینه و سرطان تیروئید مشخص نشده است.

نکته قابل توجه اینجاست که همه افرادی که به یکی از این سرطان‌ها مبتلا باشند به سرطان دوم مبتلا نمی‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتباط سرطان‌‌سینه و سرطان تیروئید با مجله علم سلامت همراه باشید:

آیا ارتباطی بین سرطان سینه و سرطان تیروئید وجود دارد؟

پژوهشگران ۳۷ پژوهش مرتبط با ارتباط بین سرطان‌های سینه و سرطان تیروئید را بررسی کرده‌اند. این پژوهشگران در مقاله منتشرشده در سال ۲۰۱۶ اشاره داشتند که، زنانی که به سرطان‌سینه مبتلا بوده‌اند نسبت به زنان دیگر با احتمال ۱.۵۵ برابر بیشتر به سرطان تیروئید مبتلا شده اند. از این رو احتمال این‌که زنان مبتلا به سرطان تیروئید به سرطان‌سینه مبتلا شوند ۱.۱۸ برابر زنان دیگر است.

 هر چند دانشمندان هنوز از ارتباط سرطان‌‌سینه و سرطان تیروئید مطمئن نیستند. بعضی از پژوهش‌ها نشان داده که پس از استفاده از ید رادیواکتیو برای درمان سرطان سینه، ریسک ابتلا به سرطان تیروئید نیز افزایش پیدا کرده است.

چه چیزی احتمال ابتلا به سرطان را قوت می بخشد؟

به‌طورکلی ید بی‌خطر تلقی می‌شود؛ اما در تعداد کمی از افراد محرک ابتلا به سرطان سینه است. همچنین پرتوهای تابشی مورداستفاده برای درمان انواع مختلف سرطان‌سینه ریسک ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش می‌دهند. علاوه بر آن بعضی از جهش‌های ژنتیکی مانند جهش ژرملاین این دو نوع سرطان را به یکدیگر مرتبط می‌سازد. سبک زندگی مانند قرارگرفتن در معرض تابش، رژیم غذایی ناسالم و عدم ورزش نیز ریسک ابتلا به هر دو سرطان را افزایش می‌دهد.

برای جلوگیری از گسترش سرطان به رژیم غذایی خود دقت کنید. “رژیم کتوژنیک” یکی از رژیمهای مفید در سلامتی شماست.

تاثیر سوگیری نظارتی در تشخیص سرطان

احتمال سوگیری نظارتی بدان معناست که فرد مبتلا به سرطان با احتمال بیشتری پس از درمان، غربالگری‌ها را دنبال می‌کند و این امر باعث افزایش شانس تشخیص سرطان ثانویه می‌شود. این بدان معناست که فرد مبتلا به سرطان‌سینه با احتمال بیشتری نسبت به یک فرد غیر مبتلا برای تشخیص سرطان‌تیروئید تحت غربالگری قرار می‌گیرد. همچنین احتمال غربالگری سرطان‌سینه در فرد مبتلا به سرطان تیروئید بیشتر از افراد بدون سابقه ابتلا به سرطان است..

از طرف دیگر پژوهش انجام‌شده در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که بعید است سوگیری نظارتی دلیل افزایش بروز سرطان تیروئید در افراد مبتلا به سرطان سینه باشد. در این میان پژوهشگران افرادی را که ظرف یک‌ سال پس از تشخیص ابتلا به سرطان اولیه به سرطان ثانویه مبتلا شده اند را، از لیست حذف کرده اند. پژوهشگران نتایج را با تقسیم داده‌ها به گروه‌های مبتنی بر فاصله زمانی بین تشخیص سرطان اول و سرطان دوم تحلیل کردند.

آیا سوگیری نظارتی باعث افزایش ابتلا به سرطان دوم می شود؟

یک پژوهش قدیمی نیز از فاصله زمانی بین تشخیص ابتلا به سرطان اول و دوم استفاده کرد و نتیجه گرفت که بعید است سوگیری نظارتی باعث افزایش ابتلا به سرطان دوم در افرادی شود که به سرطان تیروئید مبتلا بوده‌اند.

دستورالعمل‌های غربالگری

ما در ادامه مبحث ارتباط سرطان‌‌سینه و سرطان‌تیروئید ، دستورالعمل های غربالگری را در هر دو سرطان مورد بحث قرار دادیم.

دستورالعمل‌های غربالگری سرطان سینه

سرطان سینه و سرطان تیروئید دستورالعمل‌های غربالگری منحصربه‌فردی دارند. به گزارش کالج پزشکان آمریکا اگر در معرض ریسک عادی ابتلا به سرطان‌سینه قرار دارید، باید:

  • اگر در محدوده سنی ۴۰ تا ۴۹ سال هستید، با پزشکتان درباره شروع غربالگری قبل از ۵۰ سالگی صحبت کنید.
  • از ۵۰ تا ۷۴ سالگی یک ‌سال در میان ماموگرافی انجام دهید.
  • بعد از ۷۵ ‌سالگی ماموگرافی را قطع کنید.

 توصیه‌های انجمن سرطان آمریکا درباره غربالگری زنان با ریسک عادی ابتلا به سرطان‌سینه متفاوت است. انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند که زنان از ۴۵ ‌سالگی ماموگرافی سالیانه را شروع کنند و تا ۵۵ ‌سالگی یک ‌سال در میان ماموگرافی انجام دهند. اگر به دلیل عوامل ژنتیکی یا سبک زندگی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان‌سینه هستید باید قبل از ۴۰ ‌سالگی با پزشکتان درباره برنامه غربالگری صحبت کنید.

دستورالعمل‌های غربالگری سرطان تیروئید

برای غربالگری سرطان‌تیروئید هیچ دستورالعمل رسمی وجود ندارد. پزشکان توصیه می‌کنند که در صورت صادق‌بودن موارد زیر تحت معاینه قرار گیرید:

  • ایجاد یک توده یا غده در گردن
  • سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان‌تیروئید
  • سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان‌تیروئید مدولاری

همچنین یک یا دو بار در سال پزشک باید گردنتان را معاینه کند. پزشک می‌تواند هر توده‌ای را شناسایی کند و در صورت افزایش ریسک ابتلا به سرطان تیروئید برای شما سونوگرافی تجویز کند.

سرطان سینه و سرطان تیروئید

علائم سرطان سینه و سرطان تیروئید

علایم سرطان سینه و سرطان تیروئید متفاوت هستند. سرطان سینه از  شایع ترین سرطان های زنان است که وجود یک توده یا غده جدید در سینه راحت ترین راه تشخیص این بیماری است. این توده سفت، بدون درد با لبه‌های نامنظم است. همچنین این توده می‌تواند دردناک، نرم و گرد باشد. اگر توده یا غده‌ای در سینه‌تان وجود دارد، حتماً باید یک پزشک مجرب در تشخیص سرطان‌سینه شما را معاینه کند. گاهی اوقات سرطان‌سینه گسترش پیدا می‌کند و باعث تورم یا ایجاد توده در زیر بازو یا اطراف استخوان ترقوه می‌شود.

سرطان تیروئید

شایع‌ترین علامت سرطان‌تیروئید توده‌ای است که به طور ناگهانی ایجاد می‌شود. این توده معمولاً در گردن شکل می‌گیرد و به‌سرعت رشد می‌کند. بعضی دیگر از علایم سرطان‌سینه و سرطان تیروئید عبارتند از:

علایم سرطان‌سینه و سرطان‌تیروئیدعلائم سرطان‌سینهعلائم سرطان‌تیروئید
درد در اطراف سینه یا نوک سینه 
چرخش نوک سینه به سمت داخل 
تحریک، تورم یا فرورفتگی پوست سینه 
ترشحاتی غیر از شیر مادر از سینه 
تورم و التهاب بخشی از سینه 
سفت شدن پوست نوک سینه 
سرفه مزمن که ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا نیست 
مشکلات تنفسی 
مشکل در بلع 
درد در قسمت جلوی گردن 
درد تا گوش 
گرفتگی مداوم صدا 

اگر دچار هر یک از این علایم هستید با پزشک صحبت کنید.

درمان سرطان‌سینه و سرطان‌تیروئید

درمان به نوع و شدت سرطان بستگی دارد.

درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه

برای درمان سرطان‌سینه از درمان‌های موضعی یا درمان‌های سیستماتیک استفاده می‌شود. در درمان موضعی با تومور مبارزه می‌شود بدون این‌که بر بقیه اعضای بدن تأثیر گذاشته شود.

رایج‌ترین درمان‌های موضعی عبارتند از:

  • جراحی
  • پرتودرمانی

در درمان‌های سیستماتیک کل سلول‌های سرطانی در کل بدن تحت درمان قرار می‌گیرند. این درمان‌ها عبارتند از:

  • شیمی‌درمانی
  • هورمون‌درمانی
  • درمان هدف‌مند

گاهی اوقات پزشک در کنار پرتودرمانی، هورمون‌درمانی نیز تجویز می‌کند. این درمان‌ها می‌توانند هم‌زمان باشند یا شاید هورمون‌درمانی پس از پرتودرمانی انجام شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که در هر دوی این درمان‌ها برای کاهش رشد سلول‌های سرطانی از تشعشع استفاده می‌شود. اغلب پزشکان سرطان‌سینه را زود تشخیص می‌دهند؛ بنابراین از درمان‌های موضعی استفاده می‌شود. درمان موضعی ریسک رشد سلول‌های سرطانی در تیروئید و دیگر سلول‌ها را کاهش می دهد.

درمان سرطان‌تیروئید

ازجمله درمان‌های سرطان‌تیروئید عبارتند از:

  • عمل جراحی
  • هورمون‌درمانی
  • ایزوتوپ‌های ید رادیواکتیو

دورنمای ارتباط بین سرطان‌ سینه و سرطان‌ تیروئید

پژوهش‌ها ارتباط بین سرطان‌‌سینه و سرطان تیروئید را تأیید کرده‌اند اما برای درک این ارتباط به پژوهش‌های بیشتری نیاز است. اگر شخصی به سرطان‌سینه مبتلا است باید با مشاهده علایم سرطان تیروئید درباره غربالگری تیروئید با پزشکش صحبت کند. اگر فرد به سرطان تیروئید مبتلا است، در صورت مشاهده علایم سرطان‌سینه باید برای غربالگری سرطان‌سینه با پزشک خود صحبت کند.

همچنین فرد باید درباره ارتباط احتمالی بین این دو نوع سرطان نیز با پزشک صحبت کند. ممکن است سوابق پزشکی فرد احتمال ابتلا به سرطان‌تیروئید یا سرطان‌سینه را افزایش دهند.

منبع:  https://www.healthline.com/health/thyroid-and-breast-cancer


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *