جوش زدن (بروز آکنه) یکی از دردسرهای اکثر ماست. عده زیادی از مردم مبتلا به آکنه هستند. در این مطلب میخواهیم بررسی کنیم چه غذاهایی باعث جوش زدن یا بروز آکنه میشوند؟ البته ما در مطلب بهترین رژیم غذایی و مکملها برای درمان آکنه، به طور کلی به این موضوع پرداختیم اما حالا میخواهیم دقیقا روی مواد غذایی که باعث جوش زدن میشوند تمرکز کنیم.
درضمن اگر اطلاعات کمی درمورد آکنه و دلایل بروز آن دارید، پیشنهاد میشود مطلب همه چیز درمورد آکنه را بخوانید.
فهرست مقاله غذاهایی که باعث جوش زدن میشوند
چه غذاهایی باعث میشوند جوش بزنیم؟
پژوهشگران بیان میکنند که مصرف غذاهای پرچرب و قندی و مواد لبنی خطر بروز آکنه در بزرگسالان را افزایش میدهند.
غذاهایی مانند شکلات شیری، سیبزمینی سرخکرده و نوشیدنیهای شیرین ازجمله غذاهایی هستند که خطر بروز آکنه را افزایش میدهند.
بزرگسالانی که جوشهای آکنه را تجربه میکنند باید رژیم غذایی خود را تغییر دهند و مثلاً میوه و سبزی بیشتری بخورند.
چه غذاهایی باعث میشوند جوش بزنید؟! مصرف غذاهای چرب، لبنیات و غذاهای شیرین خطر ابتلای بزرگسالان به آکنه را افزایش میدهند.
محققان بیان میکنند که به نظر میرسد نتایج پژوهش آنها این فرض را تأیید میکند که رژیم غذایی غربی (سرشار از محصولات حیوانی و غذاهای چرب و شیرین) با بروز آکنه در بزرگسالان ارتباط دارد.
بیش از بیست و چهار هزار بزرگسال در فرانسه در این پژوهش شرکت کردند. از آنها خواسته شد که در طی دو هفته مواد غذایی مصرفشده در طی بیست و چهار ساعت را ثبت کنند. از شرکتکنندگان در این پژوهش خواسته شد تا هر چیزی که میخورند و مینوشند و همچنین میزان مصرف آن را بنویسند.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف غذاهای چرب، غذاهای شیرین و لبنیات باعث بروز آکنه میشود. نوشیدن پنج لیوان شیر یا نوشیدنیهای شیرین در روز بیش از ۵۰ درصد احتمال ابتلا به آکنه را افزایش میدهد.
محققان گزارش دادند که مصرف غذاهای چرب در یک وعده مانند سیبزمینی سرخکرده یا مصرف غذاهای شیرین مانند دونات تا ۵۴ درصد خطر ابتلا به آکنه را افزایش میدهد.
گرچه دلیل قطعی این مسئله هنوز مشخص نیست؛ اما طرز فکر غالب در رابطه با این مسئله که چرا مصرف بعضی از غذاهای خاص باعث بروز آکنه میشود این است که شاید این غذاها در تغییر هورمونهای خاص مانند انسولین یا آندروژنها نقش داشته باشند که میدانیم باعث بروز آکنه میشوند».
دلایل غذایی بروز آکنه
پژوهشگران بیان کردهاند که رژیمهای غذایی قندی همچنین مصرف شیر باعث افزایش سطح انسولین در گردش میشود. این امر بهنوبه خود باعث تحریک تولید سلولی میشود و درعینحال از مرگ سلولی جلوگیری میکند و بروز التهاب و آکنه را تحریک میکند.
علاوهبراین افزایش میزان انسولین باعث افزایش ترشح هورمونهایی میشود که سبوم (چربی پوستی) تولید میکنند و سبوم باعث بروز آکنه میشود.
انسولین همان هورمونی است که لوزالمعده ترشح میکند تا سطح گلوکز در خون ما را اصلاح کند. منطقی است که پیروی از یک رژیم غذایی با قند بالا یا رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی فرآوری شده بر سطح انسولین و دیگر هورمونهای بدنمان تأثیر بگذارد که بعضی از آنها ظاهراً در بروز آکنه نقش دارند.
لبنیات دارای هورمونهای ذاتی، استروژن، پروژسترون، احتمالاً حتی مقداری تستوسترون (زیرا زنان نیز مقداری تستوسترون تولید میکنند) هستند که احتمالاً هورمونهای درونزای ما را تشدید میکنند و احتمال جوش زدن را افزایش میدهد.
شرکتکنندگان حاضر در مطالعه که دچار آکنه بودند در مقایسه با شرکتکنندگانی که هرگز آکنه نداشتهاند شیر، نوشیدنیهای شیرین، شکلات شیری و فست فود بسیار بیشتری مصرف میکنند.
گروه مبتلابه آکنه گوشت، سبزیجات و شکلات تلخ بسیار کمتری مصرف میکردند.
تغییرات در رژیم غذایی برای رفع جوش
بعد از اینکه پی بردید چه غذاهایی باعث جوش زدن میشوند؟ باید به فکر تغییرات در رژیم غذایی خود باشید. اگر فرد به دلیل مصرف لبنیات دچار آکنه میشود میتواند کلسیم خود را از منبع دیگری تأمین کند. لبنیات منبع مهم کلسیم و پروتئین محسوب میشود و بخشی از یک رژیم غذایی سالم است؛ اما اگر لبنیات یک ماده غذایی محرک برای افراد مبتلابه جوش است، این افراد میتوانند بهجای لبنیات شیر آجیل مصرف کنند.
برای تعیین رژیم غذایی که به پیشگیری از آکنه کمک میکند به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است اما کاهش مصرف شکر نقطه شروع خوبی برای تغییر رژیم غذایی است.
رژیمهای غذایی کم شیرین و دارای چربیهای اشباع/ترانس کمتر برای پیشگیری از بسیاری از بیماریها سودمند هستند. برای حفظ سلامت کاهش مصرف قند و چربیهای ترانس/اشباعشده و درعینحال استفاده از چربیهای سالم، گوشت بدون چربی، غلات کامل با میوهها و سبزیجات بهینه است.
شکلات هم باعث آکنه میشود؟
شکلات شیری تا ۲۸ درصد خطر ابتلا به آکنه را افزایش میدهد درحالیکه شکلات تلخ تا ۱۰ درصد خطر بروز آکنه را کاهش میدهد.
کارشناسان میگویند حقیقت دارد که مصرف شکلات باعث جوش زدن میشود.
شکلات شیری حاوی پروتئین وی (آبپنیر) است که یک پروتئین ساختهشده از شیر است. مصرف پروتئین آبپنیر باعث افزایش احتمال بروز جوش میشود. بعضی از افراد نسبتبه افراد دیگر حساسیت بیشتری نسبتبه آبپنیر، لبنیات و شکر (صرفنظر از مقدار) دارند. وقتی ترکیبات شکلات را مدنظر قرار میدهیم میبینیم که شکلات حاوی قند است.
افراد میتوانند به غذاهایی مانند شکلات بهنحو متفاوتی واکنش دهند و همه افراد با مصرف شکلات دچار آکنه نمیشوند.
او میگوید غذاهای مختلف میتوانند آکنه را تشدید کنند و هر فرد محرکهای منحصربهفرد خود را دارد. برای من تعجبآور نیست که بعضی از مردم با مصرف شکلات شیری یا هر شکلاتی جوش میزنند. ما هنوز مطمئن نیستیم که چه بخشی از این غذاها باعث جوش زدن میشوند و نمیدانیم که این خود غذا است که باعث جوش زدن میشود یا اثرات ثانویه غذا مانند افزایش سطح هورمونهای خاص.
افزایش آکنه در بزرگسالان
نظر میرسد بروز جوش در بزرگسالان در حال افزایش است؛ اگرچه هنوز دلایل آن مشخص نیست.
احتمالاً این امر به دلیل افزایش میزان استرس، نوسانات هورمونی، داروهای جدید یا حتی دلایل دیگری است که هنوز بهطور کامل از آنها مطلع نیستیم. این یک مشکل رایج است و بسیاری از بزرگسالان در محدوده سنی ۳۰ تا ۵۰ سال هنوز آکنه دارند.
بهرحال تحقیقات نشان دادهاند غذاها در جوش زدن تاثیر دارند، اما همانطور که در مقالات قبلی توضیح دادیم، معمولا دلیل اصلی جوش موارد دیگری هستند اما تغذیه نیز بر روی جوش زدن و میزان آن تاثیرگذار است.
منبع:
https://www.healthline.com/health-news/adult-acne-foods-that-cause-it
دیدگاهتان را بنویسید